Bescherming Voor Helden

Een ondernemersinitiatief om productiecapaciteit van Persoonlijke Beschermingsmiddelen, zoals FFP2 maskers, in België op te starten.

2020-04-22

Ook tomeloze inzet kent zijn limieten

Na meer dan 4 weken van tomeloze inzet bereiken we vandaag de limieten van het vrijwilligerswerk. Er werd geen steen niet omgedraaid. De lijst van gecontacteerde bedrijven en mensen is lang, heel lang. Echter moeten we vaststellen dat al onze pistes vastlopen op de afhankelijkheid van het vinden van meltblown om het project te kunnen financieren.

Hoewel we leken waren in dit vakgebied, durven we te stellen dat we vandaag een goed beeld kunnen vormen over wat er allemaal speelt. Er wordt hard gewerkt, ook door de anderen. We vangen signalen op dat er plannen uitgewerkt worden, onder meer rond de problematiek van de grondstoffen. Iets duurzaams opzetten lukt immers enkel indien er controle is op elke schakel van de productieketen.

Onze doelstelling is altijd geweest om duurzame en lokale FFP2 masker productie op te zetten, aan een faire prijs. Dankzij ons Business Plan weten we nu ook dat dit mogelijk moet zijn; met €0.50 als richtprijs (afhankelijk van grondstofprijzen). Sinds ons persbericht, bijna 2 weken geleden, hebben meerdere bedrijven een project aangekondigd. We vertrouwen erop dat de (Vlaamse) Overheid waakt over het duurzame karakter van de andere projecten.

Bij deze drukken wij de pauze knop in en wensen we al onze supporters te bedanken voor de goeie samenwerking. Er zijn ongelooflijk veel individuen én bedrijven die klaar stonden om ons te helpen met de opstart van onze productie, het scenario was volledig uitgewerkt.

Dank u!

We wensen iedereen die zich inzet om de bescherming van onze helden te verbeteren veel succes toe. We hopen dan ook uit de grond van ons hart dat er oplossingen gevonden worden om deze helden blijvend te beschermen, vandaag, maar ook morgen.

#BeschermingVoorHelden

...

Samen sterk

Crisissituaties, zoals de Covid-19 pandemie, brengen het beste in de mens naar boven. Er wordt voor elkaar gezorgd, op vele manieren, vaak ad-hoc. Dit initiatief tracht al deze positieve energie nu ook om te zetten in een duurzame verbetering. Het ultieme doel is om te streven naar zelfvoorzienigheid wat betreft Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's)

Bruggen bouwen

Synergie vinden tussen de overheid en de privé, via een 'open project'.

Vertakkingen

Deelnemers aan het initiatief versterken elkaar én het geheel dankzij hun uitgebreid professioneel netwerk.

Niets is onmogelijk

Een oplossing ligt niet altijd klaar op de plank. Samenwerking tussen verschillende disciplines maakt het onmogelijk mogelijk.

Wil je meedoen, of zit je met een vraag?

Vul dit formulier in, wij zorgen voor een snel antwoord.